| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Milliós kölcsönt vesz fel a Vadas PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 3
SlabVynikajce 
Piatok, 05.oktbra 2012 - 13:43 hod.
obrázokMár a júliusi önkormányzati ülésen is feltűnést keltett, hogy a Vadas fürdő mintegy 3 millió eurós bankkölcsönt készül felvenni, luxusbungallók megépítésére. Azzal, hogy a képviselő-testület városi telek- és vagyonátruházásról döntött a fürdő javára, a Vadast tulajdonképpen feltőkésítették, hitelképességét megerősítették és megfelelő gazdasági alapot teremtettek az eddigi hitelek átszervezéséhez, restrukturalizálásához is. A Vadas felügyelőtanácsa és a polgármester szintén okos, megalapozott gazdasági döntésnek tartja a városi vagyon és telekátruházást, Csepregi Zoltán képviselő például kifejtette, hogy a hitelek átstrukturalizálásával csak a kamatterheken mintegy 200 ezer eurót spórolhat a cég.
Ugyanakkor több városatya sokallja a kölcsön összegét. Szigeti László a pénzügyi bizottság elnöke például úgy gondolja, ahhoz képest, hogy a luxusapartmanokkal még nem válik egész éves üdülőközponttá a Vadas, nagyon komoly összegről van szó. Ján Oravec polgármester viszont úgy fogalmazott, a jövő tavaszra elkészülő bungallók magasabb minőségű komfortfokozatot jelentenek, a gazdaságosságuk pedig biztos, és meg fog térülni a beléjük fektetett pénz, mert már most is több, igényesebb vendég foglalta le előre a kialakítandó lakosztályokat. Hogenbuch Endre, a Vadas igazgatója szerint is jó lépés a bungallók megépítése.
-Az összeg valóban nem kevés, 3 millióról beszélünk, úgy, hogy 2,5 millió eurós kölcsönt veszünk fel erre a célra, a Vadas pedig önerőből 500 ezret tesz hozzá. Viszont mi, akik a Vadasban dolgozunk, tudjuk, hogy a jelenlegi szállások már elavultak és egyre nehezebben eladhatóak. Ugyanakkor a legjobb helyen lévő szállásokról van szó, a kereslet irántuk nagyon magas. Erre a legfőbb bizonyíték az, hogy július elején, amikor két banneren hirdettük meg az új apartmanokat, előjegyzésben és kedvezményes áron, nos, - a főszezon kivételével, amit még nem is árultunk -, az összes hetet már most, jó előre, száz százalékban eladtuk. Ezekre a szállásokra, 10-20 méterre a medencéktől nagyon nagy igény van. Nem szabad elfelejteni, hogy három csillagos minőségben épülnek meg az apartmanok, de olyan áron kínáljuk majd őket, mint a mostaniakat. A rájuk fordított költséget tehát mindenképp behozzák, a projekt ezért mindenképp megtérül. Ráadásul a Vadas pénzügyileg jól áll, megengedhetjük magunknak ezt a beruházást, ez semmiképp sem veszélyezteti majd a gazdálkodást – fejtette ki lapunknak a fürdő igazgatója.
Az új luxusbungallókat a Vadas idén ősszel kezdi megépíteni, jövő áprilisig el kell készülniük. Az igazgató szerint olyan korszerű technológiát használnak, amely független az időjárástól, nem lesz beázás, szétfagyás, penészesedés. A Vadas összesen 11 luxusbungallót építtet meg, 5,6, 7 lakosztályos épületekről van szó.
-buch-
 
Dnešný deň

Sobota, 20.jla 2024
as: hodn

Dnes m meniny: Ija
Zajtra m meniny: Daniel

Kalendár udalostí
« < Jl 2024 > »
N P U S P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týždeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1